عارضه یابی کسب و کار و ارائه مشاوره به شرکت کاشی کسری

کاشی کسری یکی از بزرگترین و معروف ترین شرکت های تولید کننده سرامیک کف می باشد که این کارخانه در سال 1368 فعالیت خود را در شهر سنندج آغاز کرد. این واحد تولیدی در گذشته روزانه ظرفیت تولید 7 هزار مترمربع سرامیک را دارا بود. این واحد تولیدی علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشور عراق نیست محصولات خود را صادر می کند.

عارضه یابی شرکت کاشی کسری

وضعیت واحد قبل از تغییر استراتژی

شرکت کاشی کسری در گذشته با مشکل کیفیت و فروش محصولات خود روبرو بود که با توجه به وجود رقبای قدرتمند نیاز بود که در برنامه فروش و تولید این واحد تجدید نظر شود. همچنین از نظر مالی و بدهی های معوقه و منابع انسانی نیز نیازمند بررسی و تغییرات اساسی بود.

مارکتینگ و تولید

شرکت کاشی کسری در گذشته با توجه به اینکه با مشکل فروش و مارکتینگ روبرو بود، باید یک برنامه جامع و عملیاتی برای بخش مارکتینگ این واحد تولید تدوین می شد. بنابراین در وهله اول نیاز بود تا محصولات انبار شده که به دلیل ضعف واحد فروش در انبارها ذخیره شده بود را به فروش برساند و انجام این کار نیازمند طراحی مارکتینگ پلن درست و اصولی بود.

همچنین با توجه به اینکه لازم بود کیفیت محصولات تولید شده نیز افزایش یابد و یک برنامه استراتژیک بهتر طراحی شود، در گام اول کیفیت و قیمت محصولات تولیدی از ارزان و متوسط به کیفیت عالی و قیمت بالاتر ارتقاء پیدا کرد. یعنی نیاز بود که درصد بالای محصولات تولیدی از درجه 3 و 4 به درجه 1 یعنی کیفیت صادراتی ارتقاء یابد.

منایع انسانی

تعداد کارکنان واحد تولیدی کسری حدود 230 نفر بود که همه این تعداد افراد مناسب این واحد نبودند و اصطلاحا نیروی با کیفیت به حساب نمی آمدند. بنابراین با توجه به این که منایع انسانی یک واحد تولیدی یا کارخانه از مهم ترین بخش های آن به شمار می رود، این بخش نیز مستلزم ارائه برنامه ریزی و طرح با بازدهی بالا بود.

مهم ترین قدم در این برنامه عملیاتی منابع انسانی جایگزینی افراد فاقد تخصص و سالخورده با افراد متخصص تر و با مهارت تر و همچنین کاهش تعداد نفرات نیروی انسانی بود که با انجام این کار مسلما نتیجه مثبتی در روند رشد بخش تولید کارخانه حاصل می شد.

وضعیت واحد بعد از دریافت مشاوره و تغییرات استراتژیک

مارکتینگ و تولید

شرکت کاشی کسری پس از تغییر برنامه مارکتینگ و پروداکشن و تولید توانست از تولید روزانه 7 هزار متر مربع به روزانه 9 هزار متر مربع برسد و کیفیت محصولات درجه 1 از 45 درصد به 75 درصد افزایش یافت و سرانه تولید این واحد حدود دوبرابر شد. در این راستا کیفیت 90 درصد محصولات تولید شده از درجه کیفیت پایین ( گرید 3 و 4) به درجه 1 و صادراتی برسد و به دنبال آن محصولات انبار شده قبلی که تا 1.5 میلیون متر مربع می رسید در مدت کوتاهی به فروش برسد.

منابع انسانی

مهم ترین و موثر ترین برنامه ای که توانست واحد تولیدی کاشی کسری را از نظر تولید و فروش و سوددهی متحول کند، تغییرات در بخش نیروی انسانی بود. این واحد که قبلا با 230 نفر نیرو به کار خود مشغول بود پس از جایگزینی و کاهش نیروی انسانی با 168 نفر نیرو به کار خود ادامه داد. این کاهش نیرو نه تنها به ضرر واحد نبود بلکه موجب افزایش تولید و کیفیت و درآمد واحد شد.

این تغییرات باعث شد سرانه تولید محصول افزایش یافته، کیفیت محصولات بالاتر برود و متخصصین و مهندسان در کارخانه مسئولیت بخش های مدیریتی و تولیدی را بر عهده بگیرند. پس از اعمال این تغییرات این واحد توانست بدهی های معوقه خود را پرداخت کرده و درآمد خالص را افزایش دهد.

نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *